En vanlig måndagsmorgon

En vanlig måndagsmorgon

Frukosten är klar sedan länge. Mejlen som har kommit sedan i fredags är besvarade/behandlade. Veckans kalender är uppdaterad. Två nya möten är inbokade. Att det är gråmulet gör inte så mycket, allt kunde vara sämre. En vanlig måndagsmorgon, helt enkelt.

Fast kan verkligen allt vara sämre? Jag är inte helt återställt efter förkylningen från helvetet, inte riktig mancold. Dessutom pågår fortfarande kriget i Ukraina vilket upptar en hel del av min tankeverksamhet. Tankarna går främst till det ukrainska folket, oavsett var i världen de bor. Härom dagen skrev jag om mina tankar varför det går så in i helskotta dåligt för ryssarna. Du kan läsa det blogginlägget här.

Börjar med att läsa om Ukraina

När jag vaknar börjar jag med att läsa vad som hänt i Ukraina under natten. Mina favoritsajter är bbc.com, reuters.com och svt.se.

Det här är min rutin en vanlig måndagsmorgon sedan den den 24 februari när Rysslands fruktansvärda invasion av Ukraina inleddes. Eller rättare sagt, det är min rutin varje morgon sedan 24/2.

Nu ska jag jobba åt en kund ett par timmar. Därefter funderar jag på att åka till Zelenskyj Pospekt, även känd som Gjörwellsgatan, där en av Rysslands spioncentraler i Sverige ligger. Där har Asylbyrån satt upp reklam som uppmanar de ryska spionerna att hoppa av och söka asyl i Sverige innan det är för sent. Mer info om kampanjen finns på Facebook. Jag vill se denna lysande reklamkampanj med egna ögon. Inte för att jag inte tror på FB-inlägget, men jag vill ändå se den.

Jag har ett par online-möten i senare i eftermiddag och jag kommer nog inte hinna med något annat än en snabb tripp till den ryska spioncentralen.

Spioncentral? Ja, att det främst skulle vara en ambassad är bara maskirovka. Liksom allt annat i Ryssland där maskirovka är en del av det normala. Allt är skenmanövrer och allt är vilseledande information.

Rulla till toppen