Påhoppen på Ebba Busch

Påhoppen på Ebba Busch
KD:s ordförande Ebba Busch. Källa: https://kristdemokraterna.se/.

Låt mig först som sist säga att jag inte ser mig som Kristdemokrat. Men när påhoppen på Ebba Busch haglar måste jag ta henne i försvar. Att någon ens kan tro att Ebba Busch skulle vilja se etthundra döda stenkastare är befängt. Ändå är det så det har framställts i media och på sociala medier. Jag har till och med politiskt aktiva vänner som som framställer henne som att hon skulle vilja se ”dödade islamister”.

Jag förstår att politiker vill tjäna poänger på andras uttalanden. Dock förstår jag inte hur man kan fara med fullständig osanning och lägga ord i andras mun som de aldrig har sagt. Påhoppen på Ebba Busch har helt enkelt tagit helt ohemula proportioner!

Mina tankar

Jag tänker så här angående de fruktansvärda kravaller som ägde rum i samband med koranbränningar under påskhelgen:

  • Det är inte med automatik ett brott att bränna koranen eller andra religiösa samfunds heliga skrifter. Kanske borde det vara det? Dock måste vi förstå att vi har en väldigt vidsträckt yttrandefrihet i Sverige och den tror jag de flesta värnar om.
  • Om man väljer att komma som flykting till Sverige så måste man förstå vilket land man kommer till. Man måste förstå våra normer och värderingar. Ska integrering gå smidigt in i ett nytt samhälle så är min fasta övertygelse att mycket handlar om att vilja närma sig det samhälle man kommer till.
  • Det är helt avgörande att vi kräver att man ska lära sig svenska språket och svenska lagar. Att man ska ha livslång rätt till tolkhjälp är helt befängt.
  • Det är helt befängt att polisen ger tillstånd till koranbränning på de platser som man gjort. Låt koranbrännarna hålla till mitt ute i ingenstans och låt dem göra upp med islamisterna som vill kasta sten. Polisen behöver inte ens övervaka eländet.
  • Den som ger sin in i leken får leken tåla. Är man ute på gatorna där folk kastar sten så får man nog faktiskt vara beredd på att man kan bli skadad. Enligt krigets lagar är det förbjudet att använda civilbefolkning som mänskliga sköldar och detsamma borde gäller stenkastande demonstranter.

Polisen måste dessutom få fler verktyg än de har idag. På den distans som stenkastare står så når inte polisernas batonger, hundar eller hästar. Vi behöver omedelbart skaffa vattenkanoner, möjlighet att skjuta tårgasgranater och ge polisen rätt att skjuta gummikulor. Har man med med stenkastande människor att göra så är steget från batong/hund/häst till skjutvapen för långt.

Vad vi också måste förstå

Påhoppen under de senaste dagarna på Ebba Busch är inte en slump. Den som inte ser att allt är orkestrerat av de ryska spionerna på Zelenskyj Prospek (även känd som Gjörwellsgatan i Stockholm) måste vara bling.

Att VPK och miljötalibanerna går i Kremls ledband är uppenbart för mig. Att Bondeförbundet ägnar sig åt infångande av röstboskap är också uppenbart. Igår kväll (fredagen den 22 april 2022) fick Ebba Busch chans att bemöta kritiken i SVT och mot henne ställdes miljötalibanernas Märta Stenevi. Varför en miljötaliban? Ett parti som förhoppningsvis åker ur Rikdagen i höst.

Svaret är rätt enkelt. Såssarna ställde inte upp för de vet att svenska(!) folket tycket att Ebba Busch har rätt och skulle de uttala sig mer än de gjort så hade de tappat väljare till främst KD och SD. Alltså förstår såssarna att hålla käften. Alternativt så är det de miljötalibanska journalisterna på det oberoende SVT som råkade välja Märta Stenevi som en i högen. Ungefär som när de råkade hitta Johan Magnus Eriksson för att ställa frågor om vad stockholmarna tycker om byte av namn på Gjörwellsgatan.

Rulla till toppen