Putins nyttiga idioter

Putins nyttiga idioter
Agnes Hellström

Enligt SVT Nyheter kallas Svenska Freds för Putins nyttiga idioter. Kan det bero på att de är just detta? Eller vad är skälet till epitetet? Att vi skulle försöka förhandla med Rysslands diktator samtidigt som denne invaderar ett grannland är en barock tanke.

En sak hedrar dock Svenska Freds

Till att börja med måste jag säga att en sak hedrar Svenska Freds och dess ordförande Agnes Hellström. Att vi med ena handen exporterar vapen till Ukraina samtidigt som vi fortsätter importera gas och olja från Ryssland är fel. Självklart måste all import från Ryssland, inte bara av gas och olja utan all import, stoppas.

Man kan inte förhandla med en diktator

Att vi skulle försöka förhandla med Putin så som han beter sig är bara en barnslig tanke. Han hotar hela den demokratiska världen och invaderar dessutom ett grannland. I det läget måste vi nog inse att Putin har kopplat bort varje tanke på diplomati. Om vi ändå skulle försöka förhandla med honom så skulle det bara bli en monolog. Jag kan inte ha någon annan uppfattning än att det enda språket Putin förstår är vapnens maktspråk.

Att Putin bara förstår vapnens maktspråk visar han själv på ett tydligt sätt. Dels är det ju det språket han själv talar just nu. Vi kan också se detta genom de som ändå försökt prata med honom. Frankrikes president och Tysklands förbundskansler är två som pratat med den ryske diktatorn. Och dessa samtal har inte lett till något alls. Putin är alltså inte intresserad av dialog.

Om man ändå hävdar att dialog alltid är bättre än vapenmakt så ställer man sig till skaran av Putins nyttiga idioter. Och det måste nog Anges Hellström förstå om hon vill få respekt hos mig.

Håller du med mig? Eller kan det vara så att du tycker jag har fel? Kommentera gärna nedan. Dessutom får du gärna läsa mina andra blogginlägg.

Rulla till toppen