Den stora älgvandringen

Den stora älgvandringen

Vid den tiden började SVT sina sändningar under flera veckor… äsch, jag orkar inte skriva om julevangeliet till Den stora älgvandringen! Det är något magiskt med detta program. Först och främst för att det ger mig ett otroligt lugn att följa naturen från vinter till nästan sommar. Dessutom så slipper jag höra alla skrikiga kommentatorer. Att man kan hoppa in i programmet när som helst är bara en bonus.

Djuren

Programmets namn, Den stora älgvandringen, sätter djuren i centrum. Inte bara älgarna utan även andra däggdjur är spännande att se i sin naturliga miljö. Dessutom ska vi inte glömma fåglarna. Att se djuren är en sak, men ljuden de skapar är också extremt rogivande.

För ett år sedan var jag litet krasslig och under återhämtningen hade jag TV:n på stora delar av dygnet. Kanske bidrog slow-TV-formatet i kombination med ljud och bild från naturen till min snabba återhämtning? Jag skulle i alla fall inte bli förvånad om så var fallet.

Naturen

Djuren i TV-sändningen från Kullberg är en sak, men frågan är om inte naturens förändringar är det bästa. Att få se hur isen släpper sitt grepp om Ångermanälven är så mäktigt. Inte bara synen lockar. Även ljuden av isen som går (säger man så?) är ett skådespel för öronen.

Den stora älgvandringen

Under sändningarna 2021 slog jag var med en kompis om när första älgen skulle gå över Ångermanälven. Vi gjorde som så att jag några dagar in i sändningarna valde en tidpunkt så nära som möjligt när jag trodde de skulle gå över. Min kompis fick sedan säga om han trodde de skulle gå över före eller efter den tidpunkt jag valde. Jag vann.

Tyvärr har jag inte hunnit hämta ut priset än så i år säger vi kvitt eller dubbelt när vi kör samma tävling igen.

Har du inte sett Den stora älgvandringen på TV så gör den nu. Det är aldrig för sent att bli en slow-TV-nörd!

Du hittar fler av mina förvirrade blogginlägg här!

Rulla till toppen