Flyktingar till Staffanstorp

Flyktingar till Staffanstorp

Jag ser i sociala medier att centerpartistiska vänner vill skicka flyktingar till Staffanstorp. Tydligen gäller det kvotflyktingar. Enligt DN gäller det en familj från Syrien. Samtidigt ser jag samma vänner orera sig om att man inte kan göra skillnad på flyktingar från olika länder. Jag är just hemkommen från Polen och denna resa har öppnat mina ögon. Man kan visst göra skillnad mellan flyktingar från olika länder!

Omöjligt att boka tåg

Självklart gäller det ju det varma mottagandet av flyktingar från Ukraina. Många centerpartister undrar varför ukrainare välkomnas av svenskar som inte vill se fler flyktingar från andra länder i vårt land. Jag tror svaret är rätt enkelt. Först och främst bör du ställa dig frågan hur många ukrainare du sett kasta sten mot svensk blåljuspersonal. Har du dessutom sett Uppdrag Granskning-avsnittet Sexköp i Allahs namn så får du dig kanske ytterligare en tankeställare.

Under min resa till Polen fick jag klart för mig att om man vill resa från Kyjiv till Warszawa så bokar man enkelt en tågbiljett. Att resa åt andra hållet är nästan omöjligt, allt är fullbokat. Säger det dig något om vad ukrainare på flykt i första hand önskar? Jag kan inte tolka det på annat sätt än att när det nu är litet lugnare i Kyjiv så vill de som flytt därifrån återvända hem. Hur stor del av de som kommit från exempelvis Syrien sedan 2015 har återvänt hem? Inte ens de med utvisningsbeslut, för att de inte är flyktingar, lämnar ju Sverige. Jag gissar att flera av dessa papperslösa lever i Staffanstorp. Ändå vill man skicka ännu fler flyktingar till Staffanstorp.

Läget i Syrien är så lugnt att det går rätt många flyg dit. Till Kyjiv går inga flyg. Ändå återvänder Kyjiv-borna nu i en sådan omfattning att man inte kan boka en direktbiljett Warszawa-Kyjiv.

Den polske presidenten har gjort två markeringar. Dels har han uttalat att ukrainare inte är flyktingar, de är gäster i Polen. Jag delar presidentens uppfattning. Han har också sagt att det inte finns någon gräns mellan Ukraina och Polen. Även denna uppfattning delar jag till 100%. Ukraina måste komma med i EU så fort som möjligt.

Ukraina som EU-medlem

Att inte Ukraina redan är medlem i EU har nog sina förklaringar. Det är en före detta Sovjet-republik och som sådan skiljer sig landet rätt mycket från västeuropeiska länder. Man har bland annat problem med en avsevärt högre korruption än vad vi har i de flesta andra EU-länder. Dessutom har Ukraina en bit kvar innan de når upp till västeuropeisk nivå på exempelvis yttrandefrihet.

Samtidigt har de närmat sig Europa med stormsteg under de senaste 30 åren. Naturligtvis är den förbättrade levnadsstandarden något som måste sticka i ögonen på ryssarna som fortfarande inte ser några förbättringar jämfört med innan muren föll. Jag gissar att det är därför som ryska soldater plundrar så mycket, de tror helt enkelt att en tvättmaskin ska göra skillnad.

Flyktingar till Staffanstorp

Tillbaka till flyktingarna till Staffanstorp. I DN-artikeln säger man att Staffanstorp måste följa svensk lag. Samtidigt har jag centerpartistiska vänner som inte accepterar åldersbestämning av flyktingar. Allt för att C ska kunna skaffa sig röstboskap.

Du hittar fler av mina blogginlägg här!

Rulla till toppen