Första inlägget

Första inlägget

Här kommer första inlägget. Främst använder jag domänen för att skriva av mig och för att lära mig mer om WordPress.

Mitt favorittema är Astra. Anledningen är att det är snabbt, enkelt att jobba med och framför allt så är det enkelt att lagras fonterna lokalt på webbservern vilket gör att jag inte anropar Google för att hämta hem dem.

Jag skulle aldrig i livet använda Google Analytics, GA. Samtidigt vill jag ju veta hur besökarna använder min sajt och valet har fallit på Matomo Analytics, MA. När GA skickar data till USA för att jag ska få reda på hur sajten används så lagrar MA allt lokalt på samma server som sajten ligger. Jag sparar inte några kakor på din dator/padda/telefon. Eftersom jag inte bryr mig om huruvida du kommer för första gången eller om du besöker sajten varje dag så behöver jag inte spara kakor hos besökarna.

Ja, du har förstått rätt – integritet är superviktigt för mig!

Signal

Jag försöker så långt det är möjligt hålla mig borta från Google, Microsoft, Amazon, Apple, Yahoo. När något är gratis så är du produkten. Och jag vill inte vara en produkt. Jag vill bestämma själv vad jag delar med mig av. Därmed inte sagt att jag inte delar med mig i sociala medier. Men jag vill sitta i förarsätet!

Jag använder Signal så långt det är möjligt och jag har varit framgångsrik när det gäller att få folk att byta app. Varför ska vi använda använda Messenger, WhatsApp eller Viber? Jag litar på Signal och jag har donerat pengar till projektet. Det är säkert fullt möjligt att donera pengar till Facebook också, men donationer kommer aldrig i närheten av vad de tjänar på reklamintäkter. Låt mig påminna dig om så här i första inlägget att om något är gratis så är du produkten.

Hoppas du hittar tillbaka! Om du använder en RSS-läsare så hittar du mitt flöde här.

Rulla till toppen