Nytt tema

Fick ett tips om ett tema till WordPress, Astra, som skulle vara lättviktigt och därmed snabbt. Jag kan bara hålla med. Har testat temat i något dygn nu och jag ångrar inte för en sekund att jag bytte från WordPress eget Twenty Seventeen-tema.

Det jag gillar mest med temat är dock inte snabbheten och hur anpassningsbart temat är utan att fonter kan laddas ner lokal på serven. Detta innebär att tredjepartsanrop inte behöver göras till Google för att hämta fonter. Google har ju inte med att göra hur många besökare jag har på min webbplats, eller hur? I och med att jag inte heller sparar några kakor så blir betyget på webbkoll.dataskydd.net rätt okej.

Självklart måste vi räkna med att företaget, One.com, där jag hostar https://ax25.org/ din IP-adress när du besöker min sajt. Dessutom torde besöket loggas även av din ISP och förmodligen också av Försvarets Radioanstalt (FRA) eftersom min sajt ligger på servrar i Danmark, men jag har alltså inte någon som helst möjlighet att se från vilka IP-adresser besökarna kommer.

Varför är det viktigt att inte ditt besök loggas?

Din integritet är exakt lika viktig som min och ska jag vara trovärdig när jag säger så får jag ju inte logga information som jag inte behöver logga.

Dessutom inte bara kan lagrad information läcka, den kommer förr eller senare att hamna i fel händer.

Alltså: välkommen till en sajt som sköter sig!

Scroll to Top