Varför är jag inte förvånad?

Som ett resultat av att University of Minnesota (UMN) stängdes av från att bidra till utvecklingen av Linux-kärnan så har nu tre forskare skickat ett e-brev till Linux-kärnans e-postlista.

While this issue has been painful for us as well, and we are genuinely sorry for the extra work that the Linux kernel community has undertaken, we have learned some important lessons about research with the open source community from this incident. We can and will do better, and we believe we have much to contribute in the future, and will work hard to regain your trust.

Ett problem, som jag ser det, är att e-brevet är undertecknat av tre uppenbart asiatiska personer. Var forskningen egentligen menad som ett försök att foga in skadlig kod i Linux-kärnan beställt av Kinas regering? Jag har så klart inte svaret på frågan, men jag tycker den borde ställas och nu har jag ställt den.

Scroll to Top