Fortsättning på bloggposten om intrånget hos Twitter

Igår skrev jag en bloggpost med rubriken Kommentar om intrånget hos Twitter den 15 juli 2020 med några konkreta förslag till hur vi kan höja vår integritetsnivå när vi är online.

Mina tips handlade om att människan alltid är svagaste länken, att vi ska använda lösenordshanterare för att kunna komma ihåg mer komplexa lösenord än “förnamn2020” och att aktivera tvåfaktorsautentisering på alla sajter som erbjuder det. Vidare pratade jag litet om hur vi ska tänka på jobbet med tanke på att det verkar som att Twitter-anställda har klickat på länkar i till exempel mejl som gjort att det har installerats bakdörrar in i deras servermiljö.

Jag glömde ju naturligtvis en punk – se alltid till att din dator är uppdaterad, både vad gäller operativsystemet och de program du använder, så att du inte har en dator med kända säkerhetshål som Elake Erik kan utnyttja.

Scroll to Top